5 λόγοι για να επενδύσετε στα Google AdWords

Συντάχθηκε από Aliki Mitropoulou την Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2017. digital marketing Google AdWords user experience

Γιατί να επενδύσετε στα Google AdWords

Θέλετε να προσεγγίσετε γρήγορα νέους πελάτες online; Τη λύση στην ανάγκη σας αυτή θα δώσουν σίγουρα το Google AdWords. Σε όποιον κλάδο και να δραστηριοποιήστε, είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να προσεγγίσετε νέους πελάτες καθώς όλοι μας, είτε σε ώρα δουλειάς είτε σε ώρα χαλάρωσης, ψάχνουμε λύσεις και πληροφορίες online.

 Ωραία, AdWords. Τι χρειάζεται να κάνω;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε όχι μόνο στο διαφημιστικό budget που μπορείτε να καταναλώσετε για τη συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά και σε έναν πολύ καλό, έμπειρο και πιστό συνεργάτη, ο οποίος θα είναι απόλυτα αφοσιωμένος στη βέλτιστη απόδοση της Google AdWords καμπάνιας σας.

Γιατί να επενδύσω τόσα σε μία καμπάνια AdWords;

Πριν αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους προτείνονται οι ενέργειες AdWords, πρέπει να πούμε ότι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά επιτυχίας είναι μία ιστοσελίδα η οποία θα έχει όλα τα βασικά στοιχεία (εύκολη πλοήγηση, responsive design, ξεκάθαρο περιεχόμενο, φόρμες επικοινωνίας κ.α.) που θα επιτρέψουν στον δυνητικό πελάτη σας να διαδράσει μαζί της και να μετατραπεί εύκολα σε πελάτη σας. Επίσης, για μία επιτυχημένη online παρουσία θα πρέπει ιδανικά να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ των digital ενεργειών. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμεληθούν οι υπόλοιπες online καμπάνιες που τρέχετε όπως οι email & social media marketing και επίσης δεν πρέπει να σταματήσει η επένδυση για την αύξηση των οργανικών αποτελεσμάτων (SEO). Τα Google AdWords, είναι ένα ακόμα μέσο για μία ακόμα πιο επιτυχημένη και ολοκληρωμένη online παρουσία.

Google AdWords αποτελεσματικότητα

 1. Απόλυτα μετρήσιμα αποτελέσματα

Ειδικότερα αν αναλογιστούμε τα στατιστικά αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε από off line ενέργειες όπως τηλεόραση, print, ραδιόφωνο κλπ. ακόμα και όσον αφορά άλλες online ενέργειες, το Google AdWords παρέχει πολύ αναλυτικά reports για την αποδοτικότητα της καμπάνιας σας. Επίσης, είναι μία πλατφόρμα όπου είναι πολύ ελαστική στην βελτιστοποίηση της εκάστοτε καμπάνιας, καθώς παρέχει πολλές επιλογές όχι μόνο στόχευσης, αλλά και πληρωμής και στρατηγικής για κάθε τύπο επιχείρησης με σκοπό την αύξηση του ROI. Αν εκμεταλλευτείτε τη σύνδεση του Adwords λογαριαμού σας με το Google Analytics ή άλλα εργαλεία ανάλυσης και βελτιστοποίησης είναι σίγουρο ότι θα λάβετε πολύτιμα insights που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το τελικό ROI σας.

 1. Απόλυτη ελευθερία κινήσεων
 • Το Google AdWords, παρέχουν στους χρήστες απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Η μεγάλη γκάμα επιλογών που προσφέρει, με σκοπό τη δημιουργία μίας στοχευμένης καμπάνιας, ανάλογα το κοινό της κάθε επιχείρησης, το καθιστούν αυτόματα ένα από τα καλύτερα μέσα διαφήμισης. Τι εννοούμε ακριβώς;
 • Απόλυτη ακρίβεια στην στόχευση των keywords. Αν η επιχείρησή σας πουλάει γυναικεία ρούχα και θέλετε να προωθήσετε τις φούστες σας, μπορείτε να επιλέξετε να στοχεύσετε είτε γυναίκες που αναζητούν στη Google ακριβώς τη λέξη «φούστες» ή να έχετε μια πιο ευρεία στόχευση και να μπορέσετε να προβληθείτε σε γυναίκες που ψάχνουν μακριές/κοντές/γυναικείες κλπ. φούστες.
 • Προώθηση επιπλέον υπηρεσιών ή προϊόντων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μία διαφήμιση τις λεγόμενες επεκτάσεις και να προβάλλετε στους καταναλωτές σας περισσότερες από μία υπηρεσίες/προϊόντα. Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε να διαφημίσετε τις φούστες που πουλάτε, μπορείτε να προσθέσετε να εμφανίζονται και φορέματα, παντελόνια και μπλούζες για να μην χάνετε κανένα δυνητικό πελάτη.
 • Απόλυτη στόχευση κοινού βάσει τοποθεσίας (Geotargeting). Αν το μαγαζί σας βρίσκετε στο κέντρο της Αθήνας και δεν έχετε e-shop, έχετε την επιλογή να στοχεύσετε, για να μην σπαταλάτε το budget σας σε κοινό που δεν ενδιαφέρετε άμεσα για το προϊόν σας, μόνο σε γυναίκες οι οποίες ζουν στην περιοχή πχ της Αττικής. Αν τα ρούχα σας απευθύνονται σε μία συγκεκριμένη ηλικία, πχ είναι πιο νεανικά, μπορείτε να ορίσετε και συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, για ακόμα καλύτερα και πιο ποιοτικά αποτελέσματα.

Google AdWords Geolocation targeting

 • Aπόλυτος έλεγχος του budget. Βάσει της στρατηγικής, καθορίζεται συνήθως και το budget. Πόσο είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε; Εάν ας πούμε μπορείτε να επενδύσετε 500€ μηνιαίως, υπολογίστε το ημερήσιο ποσό διαιρώντας τα 500€ με τις 30 ημέρες του μήνα. Το ποσό δηλαδή που θα ξοδεύετε ημερησίως θα είναι 16.5€. Ο αλγόριθμος της Google, θα προσαρμοστεί σε αυτό το ποσό και θα σταματήσει να προβάλλει τη διαφήμισή σας, με σκοπό να μην σας χρεώσει παραπάνω, εάν το ποσό που έχετε ορίσει έχει καταναλωθεί.
 • Στοχεύστε όλο το digital κοινό. Τα Google AdWords δεν περιορίζονται μόνο στο search. Στοχεύστε όλο το πιθανό κοινό σας, όπου και να βρίσκετε στο διαδίκτυο, από ένα site (με την υπηρεσία Google Display Network) ή ακόμα και στο YouTube, με ένα προωθητικό βίντεο των προϊόντων σας.
 1. Άμεσος και γρήγορος τρόπος προώθησης

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το SEO δίνει πολύ μεγάλη ώθηση στα sites, αλλά αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο project που χρειάζεται συνεχή ενασχόληση για να επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Οι AdWords καμπάνιες είναι σαφώς πιο γρήγορες και δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίζεστε σε όποιο keyword εσείς επιλέξετε σχετικό με το περιεχόμενο που προωθείτε ή ακόμα και το όνομα κάποιου ανταγωνιστή σας. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι όσο τρέχετε την καμπάνια των AdWords, έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε ποια keywords σαν φέρνουν περισσότερα clicks και να σκεφτείτε αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε και για τη στρατηγική των οργανικών σας αποτελεσμάτων (SEO).

 1. Τα νέα formats του Google AdWords μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από τα οργανικά αποτελέσματα.

Τα νέα formats των Google AdWords μπορεί κάποιες φορές να είναι πιο αποτελεσματικά από τα απλά οργανικά search results καθώς παρουσιάζουν τις υπηρεσίες/προϊόντα με πιο δημιουργικό τρόπο χρησιμοποιώντας διάφορες επεκτάσεις όπως, εικόνες, γεωγραφικές τοποθεσίες, καταλόγους προϊόντων κλπ. Για παράδειγμα, όταν ένα κατάστημα με ρούχα μπορεί να τα προωθήσει στη μηχανή αναζήτησης προβάλλοντας και εικόνες τους, είναι ένας εγγυημένος τρόπος προσέλκυσης ενδιαφέροντος. Επίσης, όταν μια επιχείρηση μπορεί να προωθηθεί μέσω βίντεο ή εικαστικών, αυτό αυτόματα αυξάνει κατακόρυφα το engagement των χρηστών.

 1. Οι ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν AdWords

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Google AdWords είναι πολύ διαδεδομένα λόγω της ευχρηστίας και της αποτελεσματικότητάς τους. Οι ανταγωνιστές σας λοιπόν είναι πολύ πιθανό να «κυνηγούν» τα ίδια keywords που στοχεύετε και εσείς. Ακόμα και πρώτοι να είστε στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google, η πληρωμένη διαφήμιση θα εμφανίζεται πάντα υψηλότερα από εσάς. Επενδύστε λοιπόν στα Google AdWords για να είστε πάντα η πρώτη επιλογή του χρήστη!

Google AdWords

Γιατί να επιλέξετε την idcs για τις Google Adwords καμπάνιες σας;

Η idcs διαθέτει μία πλήρως εξειδικευμένη στις υπηρεσίες της Google ομάδα. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο SEO experts αλλά και πιστοποιημένα άτομα στα Google AdWords, τα Google Analytics αλλά και την ανάπτυξη και δημιουργία mobile sites.

Η ομάδα αυτή μαζί μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας βάσει τα πρότυπα που προτείνει η Google, αλλά και να «στήσει», βελτιστοποιήσει και παρακολουθήσει την πορεία της Google AdWords καμπάνιας σας. Μαζί στην idcs, πετυχαίνουμε σίγουρα τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Συντάχθηκε από:

Aliki Mitropoulou

Aliki Mitropoulou

Η Αλίκη Μητροπούλου εργάζεται ως Marketing Coordinator στην Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα γύρω από το digital marketing και την online διαφήμιση. Ασχολείται με την επικοινωνία και το Marketing της Intelligent Media και των business unit της. Γράφει για θέματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν γύρω από το digital marketing.

 • Κατασκευή e-shop

  H idcs σας αποκαλύπτει τα μυστικά του ηλεκτρονικού εμπορίου και σας βοηθάει να χτίσετε το δικό σας αποδοτικό e-shop.

  Μάθετε περισσότερα
 • SEO

  On-page και off-page search engine optimization. Τα σύγχρονα όπλα για την αύξηση του traffic στο website σας.

  Είστε έτοιμοι;
 • Inbound marketing

  Πως μπορείτε να φέρετε περισσότερη κίνηση στο website σας χωρίς διαφήμιση; Η απάντηση είναι το περιεχόμενο!

  Δείτε περισσότερα

Επικοινωνία

Διευθυνση: Κ. Βάρναλη 54, Χαλάνδρι, Αθήνα

Ταχυδρομικός κώδικας: 152 33

Τηλεφωνο: (+30) 210 68 56 825

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Follow us

facebook   twitter   linkedin

Τεχνολογίες