12 στρατηγικά e-commerce tips για αύξηση των εσόδων

Συντάχθηκε από Aliki Mitropoulou την Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017. digital marketing ecommerce eshop

Και αυξημένο traffic στο eshop

e commrce στρατηγική για αύξηση εσόδων

Χτίσατε το e-shop σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ενεργά τις online πωλήσεις σας. Πως, όμως, θα δημιουργήσετε έντονο traffic και awareness; Πως θα το μάθει το κοινό σας;

Παρακάτω, θα σας παρουσιάσουμε 12 από τις καλύτερες  e-commerce στρατηγικές τις οποίες χρησιμοποιούμε και εμείς, στην idcs, για την προώθηση των e-shop διαφόρων πελατών μας, με στόχο την «εκτόξευση» του traffic και συνεπώς την αύξηση των πωλήσεων τους.

 1. Επενδύστε σε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας (Content Marketing)

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι το content marketing, δηλαδή οποιοδήποτε είδος περιεχομένου ανεβάζετε στο site σας, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα όσον αφορά τη στρατηγική προώθησης του e-shop σας.

Οτιδήποτε και να ανεβάσετε σε περιεχόμενο, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να το προωθήσετε σε όλα τα μέσα (Social Media, Newsletters, Search Engines κλπ), επικοινωνώντας με αυτό τον τρόπο τα προϊόντα σας στο κοινό σας.

Βασικός στόχος, είναι να μπορέσετε μέσω τους περιεχομένου να «μιλήσετε» απευθείας με το κοινό σας, παρουσιάζοντας τους τρόπους με τους οποίους το κάθε προϊόν ή υπηρεσία σας, μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα ή μία ανάγκη. Μην ξεχάσετε φυσικά, να κάνετε μία έρευνα για να δείτε πως παρουσιάζουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους οι ανταγωνιστές σας, τι είδους περιεχόμενο ανεβάζουν και πως προσεγγίζουν το κοινό τους.

 1. Επικοινωνήστε τα προϊόντα σας με newsletter marketing καμπάνιες

Η επικοινωνία προϊόντων και υπηρεσιών μέσω newsletter είναι μία διαχρονική στρατηγική, καθώς παρατηρείται ότι φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα. Φροντίστε να εμπλουτίσετε τη βάση σας με πολλά email, δημιουργήστε λίστες βάσει δημογραφικών, προτιμήσεων ή άλλων στοιχείων ώστε να ξεχωρίσετε τις επαφές που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αγοράσουν και στείλτε emails προσφορών, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την πιθανότητα αγοράς. Μία δεύτερη στρατηγική μπορεί να είναι, να προωθήσετε τα πιο ακριβά σας προϊόντα ή προϊόντα που δεν βρίσκονται σε προσφορά, στους χρήστες που κάνουν τις μεγαλύτερες (χρηματικά) παραγγελίες.

email marketing newsletters idcs αθήνα

Επίσης, η στρατηγική του newsletter είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα και στο traffic στο site σας.

 1. Επενδύστε στις καταλληλότερες social media πλατφόρμες

Πολλές φορές είναι δύσκολο για μία online επιχείρηση να επιλέξει τις πλατφόρμες στις οποίες βρίσκετε το μεγαλύτερο μέρος του κοινού της. Μία ασφαλής στρατηγική, αν οι πόροι σας το επιτρέπουν σε αρχικό στάδιο, είναι η επένδυση σε πολλές πλατφόρμες, μειώνοντάς και περιορίζοντάς τις με τον καιρό, ανάλογα με τα αποτελέσματα που σας επιφέρει η κάθε μία.

Οι πιο κοινές πλατφόρμες στις οποίες δραστηριοποιούνται τα eshop είναι οι: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest and Google Plus.

 1. Μιλήστε στους καταναλωτές σας σε προσωπικό επίπεδο

Όσο η τεχνολογία και παράλληλα η online διαφήμιση εξελίσσεται, οι επιχειρήσεις φαίνεται να επενδύουν περισσότερο στις προσωποποιημένες επικοινωνίες. Απευθυνθείτε στους καταναλωτές σας προσωπικά, όπου αυτό είναι δυνατό, όχι μόνο προσφωνώντας τους στην αρχή της επικοινωνίας (πχ newsletter), αλλά δίνοντας στην επιχείρησή σας ένα πρόσωπο. Στατιστικά δείχνουν ότι τοποθετώντας έναν άνθρωπο πίσω από τις επικοινωνίες σας, αυξάνεται το conversion rate των επικοινωνιών σας.

 1. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης

Με ένα πρόγραμμα επιβράβευσης καταναλωτών, μία επιχείρηση αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες επιστροφής των πελατών της. Με ένα τέτοιο πρόγραμμα, πείθετε τους καταναλωτές σας να αυξήσουν το spending τους, με σκοπό να επιβραβευθούν κερδίζοντας κάτι (προϊόν, έκπτωση, γενικό δώρο, κλπ).

πρόγραμμα επιβράβευσης idcs

 1. Βελτιστοποιήστε τη mobile έκδοση του eshop σας

Οι καταναλωτές, πλέον, έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις, καθώς οι περισσότερες δραστηριότητές τους γίνονται μέσω κινητής συσκευής. Πλέον αρχίζουν και ανεβαίνουν και οι online αγορές από mobile συσκευές, οπότε βεβαιωθείτε ότι το eshop σας ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις των χρηστών σας για πλοήγηση μέσω κινητών συσκευών, υιοθετώντας ένα προσεκτικά μελετημένο responsive web design.

 1. Υπενθύμιση του Wishlist

Πόσες φορές περιηγείστε σε ένα eshop και προσθέτετε προϊόντα στο Wishlist; Πόσες φορές έχετε ξεχάσει αυτή τη λίστα; Σκεφτείτε τρόπους για να υπενθυμίσετε στους καταναλωτές σας ότι έχουν προσθέσει προϊόντα εκεί και παρακινήστε τους να συνεχίσουν με την αγορά τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός μηνύματος, notification, ακόμα και newsletter.

 1. Ενεργοποιήστε τα reviews

Πολύ σημαντικό για την αύξηση της εμπιστοσύνης των χρηστών προς την επιχείρηση σας, τα προϊόντα και το eshop σας, είναι τα reviews. Μην ξεχάσετε πριν ξεκινήσετε την δραστηριότητά σας, να τα ενεργοποιήσετε, όχι μόνο στο eshop αλλά και στους social media λογαριασμούς σας.

Μπορείτε, επίσης, να συνδέσετε τα reviews που έχετε λάβει στις newsletter καμπάνιες σας, προωθώντας τα top rated προϊόντα σας.

 1. Χτίστε μία onpage, SEO στρατηγική

Προσπαθήστε μέσω διαφόρων keyword να «βοηθήσετε» τη μηχανή αναζήτησης να καταλάβει ότι είστε ένα eshop. Κατ’ αυτό τον τρόπο, το eshop σας θα προβάλλεται ως online κατάστημα σε σχετικές αναζητήσεις χρηστών.

 1. Chatbot

Τα chatbot αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες του 2016. Ενσωματώστε ένα chatbot στο eshop σας και εκτοξεύστε την εξυπηρέτηση πελατών σας στα ύψη. Φανταστείτε, ένα chatbot, είναι σαν να έχετε έναν υπάλληλο να εξυπηρετεί τους χρήστες του eshop σας 24/7. Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες εταιρείες οι οποίες διαθέτουν έτοιμη αυτή την τεχνολογία όπως η SmartRep.

 1. Δώστε έμφαση στο UGC (User Generated Content)

Παρακινήστε το κοινό σας να δημιουργήσει περιεχόμενο για εσάς (για blogpost, social media κλπ). Κατ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο μειώνεται τα έξοδα σας, αφού έχετε έτοιμο υλικό, αλλά αυξάνετε και την εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών και της επιχείρησής σας.

User generated content idcs

 1. Χτίστε πολυγλωσσικό eshop

Προσθέστε στο eshop σας γλώσσες στρατηγικής σημασίας για εσάς. Είναι πολύ κοινό πλέον μία online επιχείρηση να δραστηριοποιείται σε πολλά μέρη του κόσμου και όχι μόνο στη χώρα που εδρεύει. Πολλά CMS παρέχουν τη δυνατότητα μετάφρασης του περιεχομένου έτσι ώστε να μην χάνονται πελάτες απλά λόγο γλωσσικού περιορισμού.

Η idcs, αναλαμβάνει συμβουλευτικό αλλά και πρακτικό ρόλο, δίνοντας όχι μόνο σωστές κατευθύνσεις, αλλά προωθώντας ταυτόχρονα το eshop σας με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας του, βάσει πάντοτε των στόχων  που έχετε θέσει.

Πάρτε μία προσφορά

Συντάχθηκε από:

Aliki Mitropoulou

Aliki Mitropoulou

Η Αλίκη Μητροπούλου εργάζεται ως Marketing Coordinator στην Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα γύρω από το digital marketing και την online διαφήμιση. Ασχολείται με την επικοινωνία και το Marketing της Intelligent Media και των business unit της. Γράφει για θέματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν γύρω από το digital marketing.

 • Κατασκευή e-shop

  H idcs σας αποκαλύπτει τα μυστικά του ηλεκτρονικού εμπορίου και σας βοηθάει να χτίσετε το δικό σας αποδοτικό e-shop.

  Μάθετε περισσότερα
 • SEO

  On-page και off-page search engine optimization. Τα σύγχρονα όπλα για την αύξηση του traffic στο website σας.

  Είστε έτοιμοι;
 • Inbound marketing

  Πως μπορείτε να φέρετε περισσότερη κίνηση στο website σας χωρίς διαφήμιση; Η απάντηση είναι το περιεχόμενο!

  Δείτε περισσότερα

Επικοινωνία

Διευθυνση: Κ. Βάρναλη 54, Χαλάνδρι, Αθήνα

Ταχυδρομικός κώδικας: 152 33

Τηλεφωνο: (+30) 210 68 56 825

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Follow us

facebook   twitter   linkedin

Τεχνολογίες

12 στρατηγικά e-commerce tips για αύξηση των εσόδων | idcs, Αθήνα