inbound marketing


Με τον όρο inbound marketing εννοούμε την διαδικασία κατά την οποία μια επιχείρηση που θέλει να προωθήσει το προϊόν της ή τις υπηρεσίες της, δεν επιδιώκει την συνηθισμένη άμεση διαφήμιση και επαφή με τον καταναλωτή.

Αντιθέτως καταφεύγει σε εναλλακτικές μεθόδους οι οποίες περιλαμβάνουν την «έμμεση» προώθηση περιεχομένου της με εκμετάλλευση της δυναμικής των social media- δηλαδή για παράδειγμα την δημιουργία blog posts, blog comments, podcasts ή την δημιουργία κατάλληλων βίντεο και PR releases.
inbound marketing

 

πλεονεκτήματα του inbound marketing


Η σύγχρονη θεωρία της διαφήμισης και των PR καταδεικνύει αυτήν την πρακτική ως απολύτως απαραίτητη για κάθε διαφημιζόμενο καθώς το παλιό σχήμα του «προσεγγίστε τον πελάτη άμεσα» δείχνει να έχει φτάσει σε κορεσμό, ειδικά στις μέρες μας όπου επικρατεί πληθώρα διαφημίσεων χωρίς σαφές target group.

Οι ειδικοί πιστεύουν πια στην αντίθετη τακτική: Προετοιμάστε το έδαφος κατάλληλα και μετά ελάτε σε επαφή με τον πελάτη. Μειώστε τις διαφημίσεις σε ένα κοινό το οποίο δεν είναι προετοιμασμένο να αγοράσει αυτό που προωθείτε. Αντιθέτως, προετοιμάστε το κοινό και μετά προσεγγίστε το για την τελική αγορά. Ή διαφορετικά: Πουλήστε το προϊόν ή την υπηρεσία σας χωρίς να δείχνετε ότι θέλετε να πουλήσετε.

  Μία τέτοια πρακτική, που αποσκοπεί στην προετοιμασία του «mentality» του πελάτη είναι ικανή:

 • Να φέρει άμεσα κίνηση (traffic) στο website σας.
 • Να ενισχύσει την αξιοπιστία και τη φήμη του brandname σας.
 • Να εξοικονομήσει μεγάλους χρηματικούς πόρους που αλλιώς θα καταναλώνονταν σε συνήθεις τρόπους διαφήμισης.

 

idcs και σύγχρονες τεχνικές inbound marketing


Η μεγάλη τεχνογνωσία της idcs στις μοντέρνες τακτικές του inbound marketing, ως απόρροια της πολυδιάστατης ενασχόλησή μας με το internet και το marketing, θα σας βοηθήσει να καταστρώσετε τις ανάγκες σας και να χαρτογραφήσετε τα internet spots που θα επεκταθείτε. Έχοντας χαρτογραφήσει το σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον και μέσα από την εμπειρία μας στην παραγωγή περιεχομένου και link building προς ιστοσελίδες, με την την αύξηση της δημοτικότητας τους και της αξιοπιστίας τους.

Από την παραγωγή περιεχομένου, την καταχώρηση της σελίδας σε ιστοτόπους που προσδίδουν προστιθέμενη αξία και τεχνικές link building σε ενέργειες προώθησης της σελίδας, στην idcs θα βρείτε λύσεις που θα σας εξασφαλίσουν την επίτευξη των στόχων σας.

Η ανάπτυξη μιας επιτυχημένης στρατηγικής inbound marketing αποτελεί πάντα μια πρόκληση για μας. Επικοινωνήστε μαζί μας και είμαστε σίγουροι ότι τα πολύ υψηλά standards της δουλειάς μας θα σας αφήσουν πλήρως ικανοποιημένους!

 

 • Εφαρμογές iOS

  Κατακτήστε τον κόσμο των iPhone και iPad και προωθήστε την επιχείρησής σας με μια εφαρμογή iOS.

  Μάθετε περισσότερα
 • Κατασκευή ιστοσελίδων

  Δεν κατασκευάζουμε απλά μία ιστοσελίδα, αλλά δημιουργούμε την εντυπωσιακή και αποδοτική παρουσία σας στο Web!

  Μάθετε πώς!
 • Mobile marketing

  Προσελκύστε το κοινά σας μέσω στρατηγικών κινήσεων mobile marketing. Δείτε τι λένε οι ειδικοί μας!

  Μάθετε περισσότερα

Επικοινωνία

Διευθυνση: Κ. Βάρναλη 54, Χαλάνδρι, Αθήνα

Ταχυδρομικός κώδικας: 152 33

Τηλεφωνο: (+30) 210 68 56 825

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Follow us

facebook   twitter   linkedin

Τεχνολογίες

inbound marketing | idcs, Αθήνα